9 november 2021

Vanaf 6 November 2021 werken wij in de praktijk en bij cliënten aan huis weer met persoonlijke beschermingsmiddelen. Houdt u alstublieft 1,5 meter afstand van anderen, het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en in de wachtkamer wordt geapprecieerd. Na de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen heeft het Ministerie van VWS, per ongeluk, een tabel met onjuiste inhoud gepubliceerd. In die tabel stond dat de mondkapjesplicht voor contactberoepen als kappers en fysiotherapeuten geldt. Dat klopt natuurlijk niet. Fysiotherapie is een medisch beroep dat niet onder de contactberoepen valt.

9 juni 2021
Al onze therapeuten zijn gevaccineerd.

1 mei 2020
We zijn weer begonnen met het behandelen van patiënten in de praktijk. Om dit veilig te doen treffen we natuurlijk wel strikte voorzorgsmaatregelen. Dit doen we samen met u, zo dragen we samen bij aan de best mogelijke zorg op een verantwoorde manier.
Lees hier hoe >

24 maart 2020
Het fysiotherapeutisch behandeladvies werd gisteravond aangescherpt door het kabinet, de RIVM en onze beroepsvereniging (KNGF). Er zijn signalen die erop wijzen dat het zeer goed mogelijk is dat mensen die (nog) geen symptomen vertonen, toch het coronavirus kunnen overbrengen. Vanaf 23 Maart 2020 wordt dan ook opgeroepen om afstand te houden van patiënten.
Dat betekent dat er voorlopig geen face to face behandeling mag worden gegeven in fysiotherapiepraktijken. Ook niet in een kleine oefengroep of aan huis. Behandeling via e-consult of telefonisch consult is wel mogelijk en daar kan een afspraak voor gemaakt worden via de bekende mogelijkheden.
In het geval van acute fysiotherapeutische zorg, die niet kan worden uitgesteld en waarvoor wel een face to face behandeling nodig is, zullen we in overleg moeten gaan met de verwijzer van de patiënt. Er moeten dan voorzorgsmaatregelen getroffen worden i.v.m. uw en onze veiligheid.
Houd de website in de gaten voor verdere informatie en of kom bij vragen op andere manier met ons in contact.

Veel sterkte en gezondheid gewenst de aankomende periode.
Team Fysiotherapie Gouda

20 maart 2020
KNGF-Richtlijn voor wel of niet fysiotherapeutisch behandelen op basis van richtlijnen RIVM >

17 maart 2020
Vooralsnog is de praktijk geopend. Interactie tussen patiënten proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen. Therapeuten zijn zo min mogelijk parallel aan elkaar aan het werk. Bij oefengroepen zullen in principe niet meer dan 2 cliënten tegelijk aanwezig zijn. Op deze manier proberen we de afstand van 1,5 meter te garanderen. Bij verkoudheid en/of hoesten kunt u niet naar de praktijk komen.

15 maart 2020
Gezien de ontwikkelingen omtrent het Corona-virus en de maatregelen die het kabinet neemt ziet u hieronder ons standpunt op dit moment en onze maatregelen tot zover genomen.

Sinds de eerste besmetting in Nederland houden wij net als alle zorgverleners de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wij screenen onze patiënten op de casus-definitie die het RIVM heeft opgesteld. Dat wil zeggen dat we mensen uit risicogebieden mijden in de praktijk en we mensen die verkouden zijn vragen om thuis te blijven. Daarnaast schudden we onze patiënten niet de hand en zijn onze hygiëne maatregelen aangescherpt.

Als tijdens een nieuw bezoek blijkt dat er klachten zijn aan spieren en gewrichten die u niet kunt herleiden naar een overbelasting of traumatisch moment zullen wij afwachten of klachten toch niet een beginnende grieperigheid betreft alvorens we over gaan tot verder onderzoek of behandeling.

Wij blijven dus open om mensen te behandelen en te begeleiden. Wij hebben als praktijk alle begrip als u toch van uw afspraken wilt afzien voor de komende weken.

Team Fysiotherapie Gouda