Specialisaties

Een goede behandeling begint bij het stellen van een juiste diagnose. Als de diagnose is vastgesteld wordt samen met u een behandelplan gemaakt. Door een uitgebreid aanbod aan specialisaties kunnen we vrijwel alle klachten aan het bewegingsapparaat behandelen.

Omdat een klacht vaak niet alleen behandeld wordt door door de fysiotherapeut zijn we aangesloten bij verschillende netwerken, zoals SchouderNetwerk Groene HartParkinsonNetTransmuraal Netwerk en ClaudicatioNet. Zo kijken we samen met andere specialisten naar uw klacht en kunnen we de behandelingen op elkaar afstemmen.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. De therapie is ontwikkeld door G. van der Bijl. Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam.

U kunt bij de manueel therapeut terecht voor alle klachten die met het bewegen van het lichaam te maken hebben. Voorbeelden zijn: rugklachten, nekklachten, knieklachten en schouderklachten, maar ook hoofdpijn, artrose, whiplash en tennisarm.

SCHOUDER-, NEK- EN/OF RUGKLACHTEN

Wij behandelen acute en aanhoudende klachten aan de nek- en/of rug. We zijn met 2 therapeuten aangesloten bij SchouderNetwerk Groene Hart.  Kennis en ook specifieke therapiemogelijkheden worden toegepast om de patiënt beter, maar ook sneller te behandelen. Vooral de nabehandeling door de fysiotherapeut speelt een grote rol in het uiteindelijk resultaat. Naast een optimale samenwerking tussen huisarts, fysiotherapeut en orthopeed is ook een gezamelijk, geprotocolleerd behandelschema het doel van het schoudernetwerk.

PARKINSON

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere soorten zorgverleners betrokken. Het is van belang dat deze zorgverleners deskundig zijn en de behandelingen op elkaar afstemmen. Zo verbetert de kwaliteit van zorg. De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson.

Naast individuele behandeling bestaat er de mogelijkheid om in een groep van 3 à 4 Parkinsonpatiënten te trainen. Op deze manier is er naast samen bewegen ook sprake van lotgenotencontact.

De Praktijk is sinds 2006 aangesloten bij ParkinsonNet Gouda.

CLAUDICATIO KLACHTEN

Claudicatio intermittens, ook bekend als etalagebenen, is een veel voorkomende vaataandoening veroorzaakt door slagaderverkalking. Symptomen zijn stekende, krampende pijn, vermoeidheid en zwaarte in de benen, waardoor dagelijkse activiteiten uitdagend kunnen zijn. Bewegen is ondanks de klachten belangrijk om de vaten open te houden en om belastende vaatoperaties te voorkomen. Door het volgen van een looptrainingsprogramma kunnen goede resultaten worden behaald, verbeterde functie en een beter kwaliteit van leven. Belastende vaatoperaties of ingrepen (dotterbehandeling) kunnen op deze manier worden voorkomen.

ARTROSE

Artrose is een aandoening aan één of meerdere gewrichten. Als u artrose heeft, is het vaak moeilijk om uw gewrichten te bewegen. Het meest voorkomende symptoom van artrose is de pijn die optreedt wanneer u het gewricht langere tijd achter elkaar gebruikt. Die pijn neemt vaak toe gedurende de dag en kan zelfs optreden wanneer u niets doet. Naast pijn kunt u ook last hebben van stijfheid. Meestal verdwijnt deze stijfheid als u even in beweging bent. Speciaal voor mensen met artrose is een beweegprogramma ontwikkeld.

REVALIDATIE POSTOPERATIEF BIJ:

Postoperatieve revalidatie is gericht op patiënten die een ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis (zoals een voorste kruisband- of heupoperatie). Maar ook bij herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis of op het werk.